Subscriu-te al newsletter

BIOGRAFÍA

Wantun és un grup de música d’indie pop rock ubicat a Blanes, Catalunya. El nom “Wantun” prové d’un menjar xinès apreciat pels components del grup durant l’època universitària. És una espècie de patata fregida farcida (habitualment a base de porc; gambes o ostres; gingebre i ceba o pastanaga; oli de sèsam i salsa de soja) a l’interior. El grup va ser refundat el 2006 després de la marxa d’en Marc Vilanó, un dels membres fundadors i d’una època versionant els nous estàndards del rock (The Strokes, Franz Ferdinand, The White Stripes, etc.). En Ricard Borrell (baix) i en Francesc Borrell (bateria) romanen al grup des de la formació original. L’any 2009 Toni Sànchez (veu i guitarra acústica) entra a la formació i és quan comença la gravació del primer disc del grup. La formació actual està formada per Toni Sánchez (veu i acústica), Aleix Iglesias (guitarra elèctrica i sintetitzadors), Ricard Borrell (baix), Francesc Borrell (bateria) i en Joan Vissi (guitarra elèctrica) que s’incorpora a la banda l’any 2016 en substitució de Jordi Ibañez.

Des dels seus inicis, Wantun ha publicat dos EP “Modernitat” (2008) i “Ep!” (2013) i tres LP “Animalia” (2010), “Anònim X” (2012) i el tercer “No hi ha herois”, amb data de publicació de l’octubre de 2016. Un disc que arriba després de 3 anys de silenci en els que els components del grup, han estat centrats en altres projectes personals musicals. El disc va ser gravat durant els mesos de maig i juny de 2016 i ha estat produït per Jaume Pla (Mazoni) a Camaleó Estudi.

La música de Wantun està inspirada i influenciada per una àmplia varietat d’estils i d’artistes, especialment per tot el so indie de Barcelona. La seva música es pot qualificar d’indie pop o d’indie rock amb certs tocs d’electrònica.

“No som un grup del que s’entén habitualment per rock català. Hem begut més de bandes de fora i també de gent que treballa a Barcelona però en castellà, com ara Sidonie i Love of Lesbian. El que passa és que nosaltres cantem en català, simplement perquè ens surt més natural. La nostra proposta creiem que va en la línia del pop més arriscat, més elaborat d’aquests grups.” – Ricard Borrell en entrevista a El Periòdic d’Andorra.

Fotos d’Alícia Vogel

Vídeos