fbpx

GANGES

Foto de Juanjo Marbai

De l’estela de la recent onada de pop electrònic taciturn i intimista que ha recorregut en els últims anys les illes britàniques en sorgeix GANGES, projecte madrileny de Tere Gutiérrez. A principis del 2017 publicava el seu EP de debut, Lost Æsthetics, amb clars hits com la dream pop Origami on la suggerent veu de Teresa hi destaca com a gran reclam i que actualment acumula prop de mig milió de visualitzacions a youtube. La seva proposta és elegància, sensibilitat i savoir faire. Melodies hipnòtiques i ambiental en un dreampop d’influències anglosaxones que atrapa i convida a perdre’s en el seu món de boirina i nostàlgia.

 

A principis de 2018 arribava el seu primer disc, GANGES, que inclou el seu èxit en espanyol 400 Millas Norte, que ja té gairebé 500.000 escoltes a Spotify i en el qual, sense renunciar a les seves qualitats evocadores obren una nova via d’exploració envers un pop més radiofònic. Des de llavors ha actuat a festivals com el MadCool, el Primavera Club, el Primavera Sound, el Prèmices Suís o el SXSW americà.

 

“Una de las mayores promesas del pop nacional está a punto de dar el pelotazo, si es que no lo ha dado ya. Tras la edición de su EP ‘Lost Æsthetics’, que contenía hits potenciales como ‘Origami’, el proyecto al que tiempo atrás comparábamos con London Grammar ha terminado de explotar con una ‘400 millas Norte’ –su primera incursión en lengua castellana– que ya supera el cuarto de millón de escuchas en Spotify. Acaban de estrenar, por cierto, su cuidado vídeo oficial.” jenesaispop

Fotos de Juanjo Marbai