MUSELESS

Museless és una de les artistes revelació de l’any en el panorama musical electrònic de Barcelona. Sota l’àlies de Museless es troba Laura Llopart, una jove creadora barcelonina que va començar estudiant piano clàssic i que s’ha transformat amb el temps en una mena de diva electrònica que para la mateixa atenció a la producció que a la melodia, sonant les seves cançons com si naixessin d’algun lloc a mig camí entre Grimes i Daft Punk.

 

En només un any, Museless ha aconseguit posicionar-se en una escena underground exigent. Va llançar un primer EP anomenat “Grey Boy” (Luup Records, 2016) l’estiu de 2016, un EP que li va permetre guanyar-se l’etiqueta de “nova musa electrònica” pels mitjans de comunicació i de actuar en festivals com el Monkey Week o el Primavera Club, on va rebre grans crítiques del seu directe.

 

Al Maig de 2017 i només dues setmanes abans de la seva actuació a l’escenari Pitchfork del Primavera Sound, Museless publicava el seu disc debut “Dichotomic History” (Luup Records, 2017), un àlbum intens i genial que els mitjans especialitzats han descrit com un dels millors àlbums de l’electrònica del 2017 i el qual li ha permès tocar en grans festivals com el Primavera Sound, l’Eurosonic, el SXSW, el VIDA Festival o el Sònar Festival, entre d’altres, posicionant-se així com un dels grans debut de l’any.

 

“Diametralmente opuesta fue la propuesta de Museless, una joven promesa catalana dentro de la escena electrónica nacional. Y es que si Extrarradio jugaba a la sutilidad, Museless es un huracán que arrasa todo lo que encuentra con una potencia descomunal. Un sonido atronador lleno de texturas que acompañan una sensual voz y cuyo embalaje completa unos maravillosos visuales que contribuyen a crear una atmósfera donde la tralla se da la mano con la inocencia. Temas como Lighthouse o Into the Mist no pueden ser más dispares y sonar más distintos, pero la catalana consigue unificarlo todo para ofrecer un show ecléctico, potente y lleno de nervio. Como si Fuck Buttons se acostara con Chromatics mientras escuchan la música de Pc Music. Brutal.”The End Mag

Museless – Dichotomic History (CD)

10.00 

Fotos superiors de Kimberley Ross (Festival Sónar 2018)

Fotos inferiors de Judith Orús i Pablo Luna Chao (Festival VIDA 2018)