fbpx

The Tyets venen de Mataró, el Maresme, amb un nou estil sota el braç: el trapetón. O el que és el mateix, una barreja de trap i reggaeton sovint fusionats amb ritmes llatins, tot en català. Lluny però de servir-se de lletres i referències propies d’aquests estils musicals, els The Tyets opten per lletres fàcilment digeribles amb un punt còmic i amb referències a situacions i vivències quotidianes a les que tothom hi pot empatitzar. Tot i que beuen directament dels ritmes urbans, The Tyets donen una volta a tot el que s’està fent a casa nostra dins l’urban i van més enllà incorporant nous sons i apostant sovint, per una sonoritat més pop, aportant aire fresc dins de l’escena i acostant-se a un ventall de públic més ampli. Per molts és la cara amable del trap. Això es palpa als seus directes on defugint de la fòrmula dj i veus, aposten per incorporar instruments orgànics a l’espectacle. D’aquesta manera les bases electròniques comparteixen escena amb bateria, percusió, guitarra elèctrica, teclat, ukelele i saxo oferint un show molt complert a mig camí entre allò orgànic i els beats urbans.

 

Amb un primer EP autoeditat de títol “Trapetón”, ja van començar a fer soroll a l’escena local, però ha sigut amb els seus darrers singles,  “RRHH (Tinc una casa)“, “Hamaking”, “Menorca” o el cèlebre “Amics, tiets i coneguts” amb Els Amics de les Arts que el duet de Mataró ha començat a despuntar en l’escena festiva catalana. Acumulen milers d’escoltes i reproduccions a les plataformes de streaming i a finals del 2020 van publicar el seu primer disc: El Pipeig, que han anat presentant a dins i fora l’escenari des de llavors, acumulant sold outs.

També han col·laborat amb artistes com Ferran Palau, els valencians La Fúmiga o Pepet i Marieta.

L’èxit dels The Tyets és la gent, que es bolquen a escoltar i vibrar amb les cançons dels de Mataró: més de 5 milions d’escoltes a plataformes com a Spotify, i al TOP3 dels artistes urban més escoltats en català.

78651298_1411483572350267_1120253407827853312_o

Fotos de Jaume Quilez